« Back

Sophos XG požarni zid – nadaljevanje inovacij v verziji 17

25 oktober 2017

Sophos XG požarni zid – nadaljevanje inovacij v verziji 17

Podjetje Sophos strmi k IT rešitvam, ki so hkrati enostavne in učinkovite. Tako so tudi novi XG požarni zidovi s programsko opremo v17, dobili nekaj novih in revolucionarnih rešitev, ki postavljajo nove standarde v industriji.

Sinhroniziran nadzor nad aplikacijami v omrežju (Synchronized App Control)

Next-gen požarni zidovi so imeli težavo s prepoznavo mrežnega prometa oz. katere aplikacije ga proizvajajo. Sophos je z verzijo 17 predstavil novo tehnologijo, poimenovano Synchronized App Control, ki revolucionarno izboljša prepoznavo in nadzor prometa v omrežju.  Synchronized App Control  tako razširja že predstavljeno Sophos tehnologijo Synchronized Security, ki omogoča komunikacijo protivirusne zaščite na klientih in požarnega zidu kar prinaša veliko več varnosti. XG požarni zid tako poleg informacije o stanju protivirusne zaščite na klientu, dobi še informacije o aplikacijah, ki ustvarjajo promet na mreži. Tako administratorji dobijo popolno sliko nad dogajanjem v omrežju in z lahkoto prepoznajo in nadzirajo promet.  

Enostavna omrežna varnost

Večino požarnih zidov ostalih proizvajalcev je razmeroma težko nastaviti in upravljati. Zato smo se v verziji 17 XG požarnih zidov še posebej potrudili, da omogočimo administratorjem, da so njihova dnevna opravila v požarnih zidovih pregledna in na voljo s čim manj kliki. Novosti so:

  • nov čarovnik za prvo nastavitev požarnega zidu,
  • izboljšano upravljanje pravil olajša upravljanje dolgih pravil v požarnem zidu (firewall rule sets),
  • enoten pregled log zapisov in bolj podrobni log zapisi omogoča boljši pregled in hitrejše odpravljanje težav,
  • testiranje politik upravljanja (Policy Test Simulator) prinaša hitro preverjanje delovanja politik upravljanja in pravil,
  • izboljšano upravljanje NAT pravil in objektov,
  • izboljšana politika aplikacij in IPS pravil omogoča lažje in enostavnejše sestavljanje posebnih politik.