« Back

Sophos Forum 2023

6 april 2023

Sophos Forum 2023

Vabljeni na Sophos Forum seminar 2023, kjer bomo predstavili Sophos novosti, kot npr. MDR (Managed Detection and Response), primere dobre prakse in skupaj izmenjali mnenja in izkušnje.

 

Lokacija: Hotel Mons (Four Points by Sheraton), Ljubljana

Datum: 17. maj 2023

 

Program:

10.30 - 11.00: Zbiranje udeležencev in prijava

11.00 - 11.10: Pozdravni govor – Darjan Marčič, Sophos Slovenija

11.10 - 11.30: Sophos 2023 Threat Report – Miha Kralj, Sophos Slovenija

11.30 - 12.00: Primer iz prakse: Migracija on-premise Sophos Endpoint in Server na Central + XDR –  Tomaž Novak, Adria Mobil d.o.o. - Trigano Group

12.00 - 12.30: Odmor za kavo in pogovore

12.30 - 13.00: Sophos product portfolio and roadmap – Patrick Muller, Sophos Ltd.

13.00 - 13.30: Sophos MDR (Managed Detection and Response) – Žiga Šenica, Sophos Slovenija

13:30: Kosilo in pogovori

 

Kratek opis predavanj:

Sophos 2023 Threat Report

Sophos vsako leto naredi letni pregled in statistiko groženj, s katerimi pride v stik po celem svetu. Katere vrste so trenutno najbolj razširjene in kaj lahko pričakujemo v bodoče?

 

Primer iz prakse: Migracija on-premise Sophos Endpoint in Server na Central + XDR

Večina vas je verjetno že naredila prehod iz Sophos on-premise na Central rešitve, ker so te sodobnejše in z mnogo dodatnimi funkcijami, ostali pa boste to naredili kmalu. Tomaž Novak iz Adrie Mobil d.o.o. vam bo pokazal, kako hitro in enostavno je naredil ta prehod za končne uporabnike in strežnike v skupini Adria na 600 uporabnikih in dodal še pomembno funkcionalnost XDR (Extended Detection and Response) ter integriral Sophos Central dogodke v SOC.

 

Sophos product portfolio and roadmap

Kratek pregled, kaj vse ima Sophos v svojem portfelju varnostnih produktov in kakšne nove produkte in izboljšave lahko pričakujemo v prihodnosti.

 

Sophos MDR (Managed Detection and Response) - Sophos SOC

Najnovejše raziskave kažejo, da brez storitve MDR (Managed Detection and Response), dolgoročno ne bo več možno izvajati učinkovite zaščite pred vse kompleksnejšimi grožnjami. Sophos je bil tukaj eden prvih in trenutno več kot 500 njihovih strokovnjakov 24 ur vseh 365 dni v letu skrbi nad varnostjo informacijskih sistemov njihovih strank. Novost je, da Sophos MDR lahko nadzoruje tudi, če imajo stranke varnostne produkte drugih blagovnih znamk. Sophos MDR poleg nadzora lahko tudi aktivno poseže pri zaustavitvi morebitnega napada.

 

Udeležba na dogodku je brezplačna in jo potrdite na naš e-naslov slovenija@sophos.si