« Back

Podjetje Sophos že 14. leto zapored imenovano v Gartner Leader kvadrant v kategoriji Endpoint Protection Platforms

31 januar 2024

Pred dnevi je družba Gartner v kategoriji Endpoint Protection Platforms ponovno postavilo podjetje Sophos v vodilni kvadrant (Leaders), kar pomeni že štirinajstič zapored. "Verjamemo, da so razlogi za  ponovno visoko uvrstitev proizvajalca Sophos njegove vodilne rešitve na  področju EPP in nenehnega razvoja ter stalnega uvajanja inovacij in tehnologij, ki so namenjene zaščiti pred stalnimi in spreminjajočimi kibernetskimi napadi," je dejal Raja Patel, glavni produktni direktor v družbi Sophos."

Sophos Intercept X ščiti več kot 300.000 podjetij pred izsiljevalsko programsko opremo, izkoriščanjem ranljivosti programske opreme in drugimi sodobnimi kibernetskimi napadi, za izboljšanje zaščite pa uporablja umetno inteligenco s tehnologijo globokega učenja. Intercept X kot prvi med konkurenti vključuje prilagodljivo zaščito pred napadi, ki samodejno prekine napade v teku in dinamično postavlja in dviguje nivo zaščite, da s tem pridobi dragocen dodaten čas za odziv na vdor. 

Sophos Intercept X z razširjenim zaznavanjem in odzivanjem (XDR) omogoča prejemanje telemetrije številnih drugih ponudnikov, vključno z Microsoftom, Amazon Web Services (AWS), Googlom, CrowdStrike, Palo Alto Networks, Cisco Systems, Fortinet, Check Point, Duo, Proofpoint, Darktrace in številnimi drugimi. Izboljšane funkcije za upravljanje varnostnih operacij pa zagotavljajo popolno preglednost iz ene same konzole in zmanjšujejo delovne obremenitve z avtomatiziranimi odzivi.

Sophos je bil letos tudi že imenovan za najboljšo izbiro s strani kupcev v poročilu Gartner Peer Insights Voice of the Customer for Endpoint Protection Platforms (EPP). Sophos je bil edini ponudnik, ki je prepoznan kot najboljša izbira strank v različnih kategorijah: EPP, MDR storitev, omrežni požarni zidovi in zaščita za mobilne naprave. Tako kot Intercept X je tudi Sophos MDR prepoznan in je najbolj ocenjena rešitev v Gartner Peer Insights in G2 oceni. Sophos MDR je najbolj razširjena MDR storitev z več kot 19.000 uporabniki in je edina storitev MDR, ki jo je mogoče uporabljati tudi z obstoječimi varnostnimi rešitvami drugih proizvajalcev.

Več o novici lahko preberete tukaj.