« Back

Podjetje KuppingerCole uvrstilo Intercept X z XDR med najboljše v vodilni skupini

27 maj 2022

Podjetje KuppingerCole uvrstilo Intercept X z XDR med najboljše v vodilni skupini

Podjetje Sophos, vodilni svetovni ponudnik kibernetske varnostnih rešitev naslednje generacije, je nedavno objavilo, da je v raziskavi podjetja KuppingerCole: Leadership Compass for Endpoint Protection, Detection and Response za leto 2022 bilo imenovano za vodilnega na vseh štirih ocenjevalnih področjih.

"Kot je razvidno iz poročila State of Ransomware 2022, izsiljevalska programska oprema prizadene vedno več organizacij, povprečno plačilo odkupnine pa se je lani skoraj petkrat povečalo na več kot 800.000 USD" je dejal Raja Patel, višji podpredsednik za izdelke v podjetju Sophos. "Podjetja so izpostavljena izredno velikemu tveganju in nobeno podjetje ni skrito poskusom napada. To priznanje podjetja KuppingerCole je potrditev, da Sophos zagotavlja najboljšo zaščito pred izsiljevalsko programsko opremo in drugimi naprednimi kibernetskimi grožnjami."

Sophos Intercept X zagotavlja večplastno zaščito, saj združuje tehnologijo proti izsiljevalski programski opremi, umetno inteligenco z globokim učenjem, preprečevanje izkoriščanja ranljivosti in aktivno preprečevanje napada. Intercept X z XDR razširja zaščito z zmogljivostmi zaznavanja, preiskovanja in odzivanja ne samo pri uporabnikih in strežnikih, temveč tudi pri drugih produktih, ki so povezani preko Sophos Central. Upravljanje platforme Sophos Central, ki deluje v oblaku, je za uporabnike enostavno in intuitivno.

Stranke se lahko odločijo tudi za storitev Sophos MTR, s katero si uporabniki zagotovijo hitro prepoznavanje in nevtralizacijo zahtevnih in kompleksnih groženj 24 ur na dan in vseh 7 dni v tednu. 

Sophosove rešitve in upravljane storitve so del ekosistema Sophos Adaptive Cybersecurity Ecosystem, kjer se podatki o grožnjah izmenjujejo v realnem času za hitrejše in bolj prepoznavno ter sinhronizirano odkrivanje in odzivanje. S skupnim delovanjem lahko rešitve bolje prepoznajo aktivne grožnje in se nanje hitro in samodejno odzovejo.

Brezplačni izvod publikacije 2022 KuppingerCole Leadership Compass for Endpoint Protection, Detection and Response je na voljo na spletni strani podjetja Sophos