« Back

MRG Effitas uvršča Sophos Intercept X na 1. mesto

15 junij 2018

MRG Effitas uvršča Sophos Intercept X na 1. mesto

Izsiljevalski virusi in neželena programska oprema, ki rudari kriptovalute na računalnikih in strežnikih podjetij bodo v letu 2018 najbolj popularne med hekerji in RaaS orodji (Ransomware as a Service) in zato največja nevarnost za računalniško varnost v podjetjih. Izsiljevalski virusi se širijo z izkoriščanjem ranljivosti sistemov in naprednimi metodami nameščanja škodljive kode, zato jih tradicionalni antivirusni programi težje zaznajo. 

Raziskovalno in analitično podjetje MRG Effitas je razvilo zanesljive teste napredne škodljive kode in pred kratkim objavilo poročilo, ki primerja zmogljivosti zaščite devetih konkurenčnih izdelkov, kateri vsi obljubljajo zaščito pred naprednejšimi računalniškimi grožnjami za podjetja.

Kot si lahko ogledate na sliki, je zaščita podjetja Sophos s produktom Intercept X v veliki prednosti pred ostalimi sodelujočimi proizvajalci. Sophos Intercept X je blokiral 34 od 35 groženj, medtem ko je bil naslednji najvišji rezultat 22 od 35. Pravzaprav večina konkurentov sploh ni mogla ustaviti polovice groženj, katere je Intercept X ustavil. Stopnja 1 pomeni, da je izdelek blokiral grožnje, stopnja 2 pa pomeni, da grožnja ni bila zaznana, vendar je bila ustavljena z drugimi metodami.

Poročilo o testiranju zaščite pred izkoriščanjem ranljivosti sistema (dobite ga na tej povezavi), objavljeno pred kratkim, je nadaljevanje prejšnjega poročila podjetja MRG Effitas o zaščiti pred zlonamerno programsko opremo objavljeno meseca februarja 2018 (dobite ga na tej povezavi). Tudi v tem poročilu je bil Sophos uvrščen na prvo mesto za zaščito pred zlonamerno programsko opremo in zaščito pred neželeno programsko opremo (Potentionaly Unwanted Applications).

Če povzamemo rezultate obeh poročil MRG Effitas pridemo do naslednjih zaključkov:

  • Sophos je uvrščen na 1. mesto v preprečevanju izkoriščanja ranljivosti sistemov,
  • Sophos je uvrščen na 1. mesto v zaščiti pred zlonamerno programsko opremo,
  • Sophos je uvrščen na 1. mesto v zaščiti pred neželeno programsko opremo.