« Back

Vas skrbijo izsiljevalski virusi?

26 avgust 2019

Število računalniških virusov narašča že od samega začetka pojave računalniških virusov in tako danes SophosLabs dnevno analizira več kot 400.000 novih vzorcev zlonamerne programske opreme in kot kažejo trendi, bo število novih virusov še naraščalo. Da bi bilo reševanje tega izziva še težje, je SophosLabs ugotovil, da je kar 75% zlonamerne programske opreme unikatne za posamezno napadeno podjetje. 

Računalniški napadi se prav tako spreminjajo in v porastu so ciljni napadi z unikatno zlonamerno programsko opremo in naprednimi tehnikami, proti kateri tradicionalna protivirusna zaščita nima pravega odgovora. Nedavni napad na slovensko podjetje z izsiljevalskim virusom, ki je odmeval v medijih, je le eden od primerov takih ciljnih napadov.

Podjetje Sophos, ki je že več kot 30 let v samem vrhu svetovnih proizvajalcev protivirusne zaščite, je leta 2016 predstavil produkt Intercept X, ki je prinesel na trg najboljšo zaščito pred izsiljevalskimi virusi in neznanimi grožnjami. Lani je podjetje predstavilo produkt Intercept X with EDR, ki prinaša podjetjem še EDR sistem (Endpoint detection and response), ki podjetjem omogoči širok nadzor in samodejni odziv na računalniške grožnje v podjetjuOba produkta sta na voljo tako za namizne računalnike (Windows, Mac), kot tudi strežnike (Windows).

Skozi vsa ta leta uporabe se je izkazalo, da so podjetja z nameščenim produktom Intercept X ostala zaščitena pred izsiljevalskimi virusi in da je Intercept X pravočasno ustavil začetek tovrstnih napadov, podjetjem pa dal dovolj informacij o izvoru in poteku napada z uporabo tehnologije Root Cause Analysis in še naprednejše EDR tehnologije.   

Glavne odlike odlike produkta Intercept X so:

  • zaščita pred znanimi in neznanimi grožnjami z uporabo strojnega učenja (Deep Learning),
  • zaščita proti šifriranjem lokalnih ali omrežnih trdih diskov in MBR trdega diska (CryptoGuard tehnologija),
  • zaščita pred zlorabami tehnik, ki se jih napadalci poslužujejo za vnos zlonamerne kode ali za pridobitev administratorskih privilegijev (Signatureless Exploit Prevention),
  • Root Cause Analysis omogoča grafičen prikaz vnosa grožnje in prikaz vseh datotek, procesov in registrov, ki so bili vpleteni v napad,
  • enostavna uporaba in hitra namestitev.

 

Več informacij o Intercept X in Intercept X with EDR (PDF datoteke):

Več informacij o Intercept X in Intercept X with EDR (video):