« Back

Nov prevzem podjetja Sophos

26 april 2022

Nov prevzem podjetja Sophos

Podjetje Sophos je prevzelo podjetje SOC.OS, inovativno mlado podjetje, ki ponuja svoj produkt za nadzorovanje varnostnih opozoril in avtomatizacijo odgovorov na varnostna opozorila. Njihova rešitev združuje in razvršča velike količine varnostnih opozoril iz več deset različnih izdelkov in platform, tako da lahko ekipe za varnostne operacije (SOC) kar najhitreje razberejo najnujnejše opozorila in se nanje odzovejo.

Sophos namerava z nakupom podjetja SOC.OS pospešiti razvoj svojih MTR in XDR produktov za organizacije vseh velikosti. SOC.OS bo Sophosu pomagal tudi razširiti njegov prilagodljivi ekosistem kibernetske varnosti, ki je osnova za vse Sophosove varnostne rešitve. To bo vključevalo zagotavljanje opozoril in dogodkov iz končnih točk, strežnikov, požarnih zidov, izdelkov za upravljanje identitet in dostopa (IAM), delovnih obremenitev v oblaku, e-pošte in mobilnih varnostnih izdelkov tretjih oseb.

Sophos MTR je najhitreje rastoč produkt v zgodovini podjetja. Sophos je zdaj eden največjih ponudnikov storitve upravljanja zaznavanja in odzivanja (Managed Detection and Response - MDR) na svetu, ki s storitvijo MTR zagotavlja vrhunske varnostne rezultate pri več kot 8.000 strankah. Glavna zahteva teh strank za izboljšave je "boljša integracija z obstoječimi varnostnimi okolji" in z inovativno tehnologijo podjetja SOC.OS bodo stranke lahko storile prav to - nemoteno integrirale Sophosove rešitve MTR in XDR s svojim trenutnim naborom varnostnih in informacijskih rešitev.

Več o novici lahko izveste na tej strani.